reklam
reklam

Akyazı’da Sinek ve Haşerelere Karşı İlaçlama Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor «

19 Mayıs 2024 - 00:41

Akyazı’da Sinek ve Haşerelere Karşı İlaçlama Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

reklam
Akyazı’da Sinek ve Haşerelere Karşı İlaçlama Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2024 - 18:29

14 views

Akyazı Belediyesi, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte artan haşere ve sinek larvalarına karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların tüm mahallelerde periyodik olarak devam edeceği bildirildi.

Akyazı Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlığı ve yaz mevsimini rahat geçirmeleri için çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor. Ekipler, 76 mahallede vektörle mücadele yanında yaz aylarının en büyük sorunu olan sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını da düzenli olarak gerçekleştiriyor. Vektörle mücadele kapsamında kapalı kanallar dumanlama sistemi ile ilaçlanırken, su birikintileri, kanalizasyon, fosseptik, rögar, yağmur mazgalları ve ahırlardaki sinek ve sivrisinek tatarcıkları termal sisleme ve holder makineleriyle ilaçlanıyor.

Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Yaz aylarında artan sinek ve haşerelere karşı mahallelerimizde ilk tur ilaçlama çalışmalarımız tamamlandı. Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar ile rögarlar, yağmur ızgaraları, kapalı kanallar, foseptik çukurları ve gübrelik gibi alanlar ilaçlanarak zararlı oluşumlar engellenmektedir. Mahallelerimizdeki ilaçlama çalışmaları yaz mevsiminin sonuna kadar periyodik olarak devam edecek olup, vatandaşlarımızın sağlığı ve rahat bir yaz mevsimi geçirmeleri için ekiplerimiz gece-gündüz çalışmalarına devam edecektir” denildi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.